11 Tapaa Säästää Tulostinmusteissa ja Laserväreissä

Oletko turhautunut tulostinmusteiden korkeaan hintaan? Saatat joutua maksamaan mustekasetista enemmän kuin kokonaisesta tulostimesta. Laserkasetin hintakin saattaa olla tähtitieteellinen. Mikäli tulostat paljon, voit säästää suuren summan rahaa etsimällä tapoja, jotka vähentävät tulostuskustannuksia. Olemme listanneet alle parhaimmat tavat säästää rahaa tulostinkustannuksissa.  

Tulostimia alennuksella ja mustekasetteja sekä laservärejä kalliilla

Useimmat tulostinvalmistajat ovat ottaneet käyttöön saman markkinointikikan kuin partahöylien valmistajat. Höylän saa halvalla, mutta höylään sopivia irtoteriä myydään suurella katteella. Tulostinvalmistajat myyvät tulostimia tapiolla, jotta he saavat ostajan sitoutettua ostamaan heidän mustekasetteja kalliilla hinnalla. Lisäksi, tulostinvalmistajat vakuuttavat, etteivät kolmannen osapuolen mustekasetit ole niin luotettavia kuin alkuperäiset muste- tai laservärikasetit. Tästä huolimatta alkuperäiset valmistajat myyvät kierrätettyjä kasetteja uuden hinnalla. Asioista perillä olevan kuluttajan pitäisi olla oikeus tietää, mitä ostavat kalliiseen hintaan. Vaikka jotkut vannovat alkuperäisen valmistajan musteen laatuun, kaikki eivät ole tästä samaa mieltä.

Muita vaihtoehtoja mustekastettien ja laservärien ostamiseen

Verkkokauppojen takia kuluttajilla on nykyään useita vaihtoehtoja muste- ja laserkasettien hankinnalle: useat tunnetut yritykset myyvät tulostinmustetta ja laservärejä suurella alennuksella, jopa 75% halvemmalla kuin alkuperäinen suositushinta. Monet mustekaupat lupaavat rahat-takaisin-takuuta ja toimittavat saman tilaukset jopa saman päivän aikana.

Osta kolmannen osapuolen valmistamia yhteensopivia mustekasetteja.

Vaihtoehtoinen tai kolmas osapuoli on valmistanut uusia kasetteja, jotka vastaavat tai ylittävät valmistajan vaatimukset tulostinkäytössä. Yhteensopivilla kaseteilla saat yleensä riittävän hyvän lopputuloksen ja tulostusjäljen.

Osta kierrätettyjä mustekasetteja.

Jotkut valmistajat keräävät tyhjiä mustekasetteja ja täyttävät niitä. Kasetit testataan, että ne toimivat oikein ja maksavat usein murto-osan verran alkuperäisiin kasetteihin verrattuna.

Osta mustekasettien täyttösarja.

Voit siis ostaa täyttösarjan, jolla voit täyttää mustekasetit itse. Täyttösarjan mukana tulee ohjekirja, tarvittavat työkalut ja tulostinmuste. Kun opit yksinkertaisen täyttötekniikan, kasetit täyttyvät muutamassa minuutissa.

Osta kolmannen osapuolen valmistamia mustekasetteja ja täytä ne itse.

Yhdistä säästöt ostamalla tarvikekasetteja kun tarvitset uusia ja täytä ne musteella itse käyttäen aiemmin hankkimaasi täyttösarjaa.

Käytä tulostimen Luonnos/Vedos-tilaa (Draft).

Jos olet tulostamassa henkilökohtaista kopiota itsellesi, valitse tulostinvalikosta ‘Vedos’ tai ‘Nopea vedos’ -tila. Se säästää huomattavan määrän mustetta. Kun haluat parempaa tulosta, valitse ‘Normaali’ tai ‘Paras’. Nämä valinnat löytyvät usein lisäasetuksista tulostusikkunasta.

Käytä Mustavalko-tilaa.

Jos et tarvitse värejä työsi ensimmäisiin vedoksiin, tulosta pelkällä mustavalkoisella. Värikasetit tyhjenevät nopeammin (päävärit sekoitetaan) ja maksavat enemmän, joten värien vähäinen käyttö säästää rahaa. Valitse uudelleen väri-tila, kun haluat tulostaa lopullisen väritulosteen.

Osta yhteensopivia kolmannen osapuolen valmistamia laservärikasetteja.

Niinkuin mustekaseteissa, kolmannen osapuolen valmistajat valmistavat myös laservärikasetteja, jotka vastaavat valmistajan vaatimuksia.

Osta kierrätettyjä laservärikasetteja.

Monet yritykset keräävät ja täyttävät tyhjiä kasetteja. Kasettien suorituskyky testataan ja ne maksavat paljon vähemmän.

Osta laserkasetin täyttösarja.

Laserkasetin täyttösarjan työkaluilla, jauheella ja ohjekirjalla täytät laservärikasetit itse ja säästät vielä enemmän rahaa. Laserkasetteja voi käyttää uudelleen noin 3-4 kertaa riippuen kasetin mallista ja kapasiteetista.

Vaihda laserkasetin rumpu.

Jos laserkasetista ei tule hyviä tulosteita, saattaa rummun vaihtamisella saada parempia tuloksia. Tämä tulee halvemmaksi kuin koko kasetin vaihto.

Osta monipakkauksia.

Jos käytät mustetta tai laservärejä paljon, osta kasetit sarjoissa. Säästät vielä lisäksi noin 15-30%, kun ostat monipakkauksen. Mikäli teet musteostoksia verkkokaupoista ostamalla monipakkauksia säästät myös toimituskuluissa kun kaikki kasetit toimitetaan yhdellä kertaa. Näillä vinkeillä säästät tulostamisessa varmasti. Suurin säästö tulee ostamalla muste- ja laservärikasetit verkosta. Voit ostaa valmistajan uusia kasetteja, jos haluat, tai ostaa kolmannen osapuolen uusia tai kierrätettyjä kasetteja sekä mustekastetientäyttösarjoja. Tilaaminen on usein helppoa ja iso osa tunnetuista nettikaupoista tarjoaa rahat-takaisin -takuuta, joten ostamisen riski pienenee. Joten mitä vielä odotat? Säästä rahaa tulostinmusteissa ja laserkaseteissa!