Blogi & Kampanjat

Epson Tulostinmusteet ja Mustepatruunat

Seiko Epson Corporation, lyhemmin Epson on japanilainen elektroniikkavalmistaja, joka kuuluu Seiko Group -yhtymään. Epsonin tuotteisiin kuuluvat muun muassa tulostimet, projektorit sekä nestekidenäytöt. Epsonin toiminta alkoi 1960-luvulla nimellä Shinshu Seiki Co. joka toimitti varaosia Seikon rannekelloihin. Epson yksi maailman suurimmista tulostin-, mustepatruuna-, laserkasetti ja tulostintarvikevalmistajista. Se on tunnettu myös skannereistaan ja projektoreistaan.

Osta Epson mustekasetit edullisesti verkkokaupastamme tai inkKari-mustekaupasta Tampereella

Inkkari tarjoaa laajan valikoiman Epson tulostinmusteita. Meiltä löytyy kaikki suosituimmat Epson mustepatruunat kuten vaikkapa Epson 16XL, 18XL, 26XL ja 29XL. Alkuperäisten kasettien lisäksi tarjoamme edullisesti laadukkaita mustekasetteja Epson-tulostimiin.

Inkkarista saat värikasetit mustesuihku- ja lasertulostimiin edullisesti nopealla toimituksella. Olemme luotettava 100% kotimainen verkkokauppa. Mustekauppamme palvelee Tampereen Tullintorilla. Tutustu valikoimaamme ja löydä sinun tulostimeesi sopiva Epson-mustekasetti!

Meiltä myös Epson mustekasettien täyttö.

InkKarissa asioit autolla helposti – Ilmainen pysäköinti 30 minuutin ajan!

Tule poikkeamaan InkKarissa omalla autolla ilman minkäänlaisia pysäköintikuluja!

Vieressä oleva noutoparkki tarjoaa ilmaisen 30 minuutin pysäköinnin. Tässä ajassa ehdimme hyvin täyttää tai myydä sinulle uudet mustekasetit.

P-Noutoparkkiin ajat Ratapihankadulta Pakkahuoneen kohdalta samasta sisäänkäynnistä kuin Hämpin Parkkiin. Alla linkki noutoparkin verkkosivuille:

https://www.finnpark.fi/kohteet/p-noutoparkki

30 minuutin ilmainen pysäköinti P-Noutoparkissa

Noutoparkista pääset myymäläämme helposti noin minuutissa

 1. Seuraa parkkihallista S-Marketin ja Tullintorin kylttejä kävelemällä raput parkkihallista ylös
 2. Kävele S-Marketin kassojen ohi kunnes tulet uloskäynnille.
 3. Uloskäynniltä käänny oikealle Tullintorin parkkihallia kohti. Seuraa käytävää kunnes näet ensimmäisen sisäänkäynnin Tullintorin kauppakeskukseen.
 4. Olemme ensimmäinen myymälä vasemmalla.

 

inkKari sijaitsee Tullintorin pohjakerroksessa ensimmäinen myymälä vasemmalla kun tulet sisään Tullikamarin Pakkahuoneen suunnalta

InkKarin Kauppa Tullintorilla

 

 

 

11 Tapaa Säästää Tulostinmusteissa ja Laserväreissä

Oletko turhautunut tulostinmusteiden korkeaan hintaan? Saatat joutua maksamaan mustekasetista enemmän kuin kokonaisesta tulostimesta. Laserkasetin hintakin saattaa olla tähtitieteellinen. Mikäli tulostat paljon, voit säästää suuren summan rahaa etsimällä tapoja, jotka vähentävät tulostuskustannuksia. Olemme listanneet alle parhaimmat tavat säästää rahaa tulostinkustannuksissa.

 

Tulostimia alennuksella ja mustekasetteja sekä laservärejä kalliilla

Useimmat tulostinvalmistajat ovat ottaneet käyttöön saman markkinointikikan kuin partahöylien valmistajat. Höylän saa halvalla, mutta höylään sopivia irtoteriä myydään suurella katteella. Tulostinvalmistajat myyvät tulostimia tapiolla, jotta he saavat ostajan sitoutettua ostamaan heidän mustekasetteja kalliilla hinnalla.

Lisäksi, tulostinvalmistajat vakuuttavat, etteivät kolmannen osapuolen mustekasetit ole niin luotettavia kuin alkuperäiset muste- tai laservärikasetit. Tästä huolimatta alkuperäiset valmistajat myyvät kierrätettyjä kasetteja uuden hinnalla. Asioista perillä olevan kuluttajan pitäisi olla oikeus tietää, mitä ostavat kalliiseen hintaan. Vaikka jotkut vannovat alkuperäisen valmistajan musteen laatuun, kaikki eivät ole tästä samaa mieltä.

Muita vaihtoehtoja mustekastettien ja laservärien ostamiseen

Verkkokauppojen takia kuluttajilla on nykyään useita vaihtoehtoja muste- ja laserkasettien hankinnalle: useat tunnetut yritykset myyvät tulostinmustetta ja laservärejä suurella alennuksella, jopa 75% halvemmalla kuin alkuperäinen suositushinta. Monet mustekaupat lupaavat rahat-takaisin-takuuta ja toimittavat saman tilaukset jopa saman päivän aikana.

Osta kolmannen osapuolen valmistamia yhteensopivia mustekasetteja.

Vaihtoehtoinen tai kolmas osapuoli on valmistanut uusia kasetteja, jotka vastaavat tai ylittävät valmistajan vaatimukset tulostinkäytössä. Yhteensopivilla kaseteilla saat yleensä riittävän hyvän lopputuloksen ja tulostusjäljen.

Osta kierrätettyjä mustekasetteja.

Jotkut valmistajat keräävät tyhjiä mustekasetteja ja täyttävät niitä. Kasetit testataan, että ne toimivat oikein ja maksavat usein murto-osan verran alkuperäisiin kasetteihin verrattuna.

Osta mustekasettien täyttösarja.

Voit siis ostaa täyttösarjan, jolla voit täyttää mustekasetit itse. Täyttösarjan mukana tulee ohjekirja, tarvittavat työkalut ja tulostinmuste. Kun opit yksinkertaisen täyttötekniikan, kasetit täyttyvät muutamassa minuutissa.

Osta kolmannen osapuolen valmistamia mustekasetteja ja täytä ne itse.

Yhdistä säästöt ostamalla tarvikekasetteja kun tarvitset uusia ja täytä ne musteella itse käyttäen aiemmin hankkimaasi täyttösarjaa.

Käytä tulostimen Luonnos/Vedos-tilaa (Draft).

Jos olet tulostamassa henkilökohtaista kopiota itsellesi, valitse tulostinvalikosta ‘Vedos’ tai ‘Nopea vedos’ -tila. Se säästää huomattavan määrän mustetta. Kun haluat parempaa tulosta, valitse ‘Normaali’ tai ‘Paras’. Nämä valinnat löytyvät usein lisäasetuksista tulostusikkunasta.

Käytä Mustavalko-tilaa.

Jos et tarvitse värejä työsi ensimmäisiin vedoksiin, tulosta pelkällä mustavalkoisella. Värikasetit tyhjenevät nopeammin (päävärit sekoitetaan) ja maksavat enemmän, joten värien vähäinen käyttö säästää rahaa. Valitse uudelleen väri-tila, kun haluat tulostaa lopullisen väritulosteen.

Osta yhteensopivia kolmannen osapuolen valmistamia laservärikasetteja.

Niinkuin mustekaseteissa, kolmannen osapuolen valmistajat valmistavat myös laservärikasetteja, jotka vastaavat valmistajan vaatimuksia.

Osta kierrätettyjä laservärikasetteja.

Monet yritykset keräävät ja täyttävät tyhjiä kasetteja. Kasettien suorituskyky testataan ja ne maksavat paljon vähemmän.

Osta laserkasetin täyttösarja.

Laserkasetin täyttösarjan työkaluilla, jauheella ja ohjekirjalla täytät laservärikasetit itse ja säästät vielä enemmän rahaa. Laserkasetteja voi käyttää uudelleen noin 3-4 kertaa riippuen kasetin mallista ja kapasiteetista.

Vaihda laserkasetin rumpu.

Jos laserkasetista ei tule hyviä tulosteita, saattaa rummun vaihtamisella saada parempia tuloksia. Tämä tulee halvemmaksi kuin koko kasetin vaihto.

Osta monipakkauksia.

Jos käytät mustetta tai laservärejä paljon, osta kasetit sarjoissa. Säästät vielä lisäksi noin 15-30%, kun ostat monipakkauksen. Mikäli teet musteostoksia verkkokaupoista ostamalla monipakkauksia säästät myös toimituskuluissa kun kaikki kasetit toimitetaan yhdellä kertaa.

Näillä vinkeillä säästät tulostamisessa varmasti. Suurin säästö tulee ostamalla muste- ja laservärikasetit verkosta. Voit ostaa valmistajan uusia kasetteja, jos haluat, tai ostaa kolmannen osapuolen uusia tai kierrätettyjä kasetteja sekä mustekastetientäyttösarjoja. Tilaaminen on usein helppoa ja iso osa tunnetuista nettikaupoista tarjoaa rahat-takaisin -takuuta, joten ostamisen riski pienenee.

Joten mitä vielä odotat? Säästä rahaa tulostinmusteissa ja laserkaseteissa!

 

 

Kuinka Valita Sopiva Tulostin? – 10 Kohtaa

Tulostintyypin päättäminen ostaessa – muste, laser vai monitoimi voi olla turhauttavaa ja hämmentävää. Tyyppejä ja valmistajia on niin monta erilaista, ja uusia malleja näyttää tulevan joka kuukausi. Ei hätää, sillä oppaamme avulla olet jo pian tulostamassa ensimmäisiä sivujasi!

Vaiheet

1. Tarkista käyttöjärjestelmäsi ja mitkä tulostinvalmistajat tukevat sitä (esimerkiksi Lexmark-tulostimet eivät tue Linuxia).

2. Millaisen tulostimen haluat? Riittääkö esimerkiksi vain mustavalkoiset tulosteet? Jos vastaus on kyllä ja työskentelet esimerkiksi toimistossa, lasertulostin on sinua varten. Haluatko skannerin myös? Tarvitsetko muistikortinlukijaa ja tulostamista suoraan muistikortilta? Jos tulostat paljon valokuvia, suosittelemme laadukkaan mustesuihkutulostimen hankintaa.

3. Seuraavaksi pitää päättää budjetti, jonka yli et halua mennä. Päätä realistinen summa sellaiselle tulostimelle, minkä tarvitset. Hyvästä tulostimesta kannattaa kuitenkin maksaa vähintään noin 100-150 Euroa. Halvimmissa noin 30-70 Euron tulostimissa mustekasettien hinnat ovat äärimmäisen kalliita ja kasettien tekniikka sellaista, että mustekasetit kuivuvat hyvin herkästi pienimmästäkin käyttökatkoksesta.

4. Kun budjetti on valmis, voimme katsella ominaisuuksia, mitkä ovat tarpeellisia ja mitä et tarvitse. Nykyaikaisissa tulostimissa on langaton tulostus, mikä saattaa olla kätevä. Tarvitsetko skannerin, bluetoothin, kaksipuoleisen tulostuksen? Mitä enemmän ominaisuuksia tulostimessa on sitä enemmän sille tulee hintaa.

5. Yhdistä kaikki vaatimukset ja valitse niistä oikea tulostin. Voit myös etsiä verkosta halpoja tulostimia. Tori:sta ja Huuto.netistä löydät paljon käytettyjä tulostimia. Muista valita valitsemasi valmistaja. Saatat haluta HP:n tomintoja varten ja Epsonin kuvanlaatua varten. Tarvikekasettien yhteensopivuuden ja sivuhinnan kannalta paras valinta on ehdottomasti Brother. He tarjoavat tulostimiin jopa kolmen vuoden takuun!

6. Mitä haluat tulostimen tekevän? Tämä lienee tärkein kysymys tulostimen valinnassa. Jos tarvitset satunnaisia tulosteita, kuten kirjeitä, internetsivujen tulosteita tai yksinkertaisia excel-tiedostoja, halpa muste- tai lasertulostin riittää. Emme kuitenkaan suosittele mitään alle 70 Euron tulostimia! Jos tulostat yli 100 sivua päivittäin etkä tarvitse väriä, nopeammat lasertulostimet ovat sopivia. Jos olet aloittamassa kotiyritystä ja tarvitset skannerin, tulostimen, kopio- ja faksikoneen yhdistelmää, monitoimitulostin on paras.

7. Ota huomioon seuraavat asiat ja tarpeet tulostimeesi liittyen:

 • Resoluutio – Tulostettavien pisteiden määrä per neliötuuma (yli 1440 dpi on hyvä). Valitse parempi malli paremmalla resoluutiolla, jos tulostat paljon esitelmätason tekstiä, grafiikkaa ja kuvia.
 • Käyttökulut – Laske värikasettien ja paperin kustannukset, sillä tulostimen käyttäjän täytyy ostaa lisää värikasetteja, kun vanhat tyhjenevät tai kuivuvat. Voit myös täyttää kasetteja itse tai asioida liikkeessä joka on erikoistunut täyttöpalveluun. Ole varuillasi paperin ja värikasettien hinnoista, sillä niiden hinta ylittää useasti tulostimen hinnan noin vuodessa.
 • Nopeus – Tulostusnopeus on tärkeää, jos tulostat suuria määriä mustavalkoisia tulosteita.
 • Tulosteen koko – tulostatko ylikokoiselle paperille, paksummalle paperille, läpinäkyvälle yms? Valitse tulostin, jonka paperireitti on alle 90° kulmassa niin vältät paperitukokset varmemmin.
 • Postscript-fontit – useimmat mustetulostimet eivät ole Postscript-yhteensopivia. Jos tarvitset Postscript -grafiikkaa tai -fontteja, harkitse lasertulostinta.
 • Valokuvalaatu – Erikoisväritulostimissa saattaa olla valokuvaamolaadun tulostustaso, mikä on tarpeen, jos aiot tulostaa korkearesoluutioisia kuvia valokuvapaperille.
 • Muistikortit ja -tikut – Onko tulostimessa tarvetta olla sisäänrakennettu väylä muistitikulle tai paikka muistikortille?
 • Verkkoyhteys – yhdistätkö uuden tulostimen koti- tai toimistoverkkoosi?
 • Helppokäyttöisyys – kuinka helppoa tulostimen asentaminen on?
 • Yhteensopivuus – Uusimmat tulostimet ovat USB-yhteensopivia, eli ne toimivat Windows 98/2000/XP ja Mac (>8.1) käyttöjärjestelmien kanssa. Linuxin kanssa tulee olla tarkkana, sillä siihen löytyy vähemmän yhteensopivia tulostimia.
 • Takuu – Osta tulostin, jolla on valmistajan tai kaupan takuu. Varmista, että tulostimessa on vähintään kahden vuoden takuu. Monet valmistajat tarjoavat jo kolmenkin vuoden takuulla tulostimiaan.

8. Päätä, onko värimustesuihkutulostin paras vaihtoehto. Mustesuihkutulostin on hyvä valinta, jos etsit hyvälaatuista värivalokuvatulostusta järkevään hintaan. Tulostimien hinnat ovat 30 Eurosta ylöspäin. Yritystason mustetulostin saattaa jossain tapauksissa maksaa jopa yli 700 Euroa. Nelivärilasertulostimien lähtöhinta on noin 200 Euroa.

Ensiksi pitää päättää millaisen tulostimen haluat: tavallisen mustetulostimen perustason valokuvatulostuksella ja halvalla hinnalla, vai valokuvamustetulostimen paremmalla valokuvalaadulla. Huippumallit lupaavat 4800 x 1200 dpi -resoluutiota, mutta vaihtelevat paljon tulostusnopeuden osalta. Erikoisvalokuvatulostimet eivät välttämättä toimi tavallisissa tehtävissä hyvin, kuten sanaprosessoinnissa. Vaikka ne toimisivatkin, niiden hinta per sivu on korkeampi ja tulostusnopeus hitaampi. Tulostimen hinta ei ole ainoa huomioon otettava asia. Mustekasetit voivat olla todella kalliita, mikä kompensoi tulostimen halpaa hintaa.

Erityispinnoitetut valokuvapaperit lisäävät tulostamisen hintaa huomattavasti. Valitse mustetulostin mustekasettien hintojen perusteella, älä tulostimen hinnan perusteella. Ajan kuluessa musteen ja paperin hinta ylittää tulostimen hinnan moninkertaisesti. Vältä kaksikasettisia tulostimia, joissa on vain yksi värikasetti. Sellaisen joutuu vaihtamaan heti kun yksikin väri kasetista on loppunut. On paljon kustannustehokkaampaa ostaa mustetulostin usealla värikasetilla (CMYK), jolloin ne voidaan vaihtaa erikseen.

9. Päätä, onko lasertulostin sinua varten. Jos tulostat paljon asiakirjoja, älä käytä mustetulostinta. Käytä lasertulostinta. Lasertulostimet maksavat enemmän, mutta käyttö maksaa paljon vähemmän – ne ovat erittäin kustannustehokkaita, sillä laserkasettia ei tarvitse vaihtaa sen kapasiteetin vuoksi kovinkaan usein

10. Valittuasi sinulle sopivan tulostimen, vertaile kaupat seuraavaksi! Kun olet kirjoittanut valmiiksi listan vaatimuksistasi tulostimesi suhteen, katsele suurimpia arvostelusivustoja kuten CNET, Hintaseuranta tai Tekniikan Maailma, löytääksesi hintahaarukkaasi sopivan tulostimen. Tarkasta myös mustekasettien ja paperin hinta eri tulostinmalleille. Lopuksi lue kaikki käyttäjäarvostelut ja huomio kaikki kommentit liittyen luotettavuuteen, helppokäyttöisyyteen ja laiteongelmiin tai -vikoihin.

Kun olet löytänyt potentiaaliset kandidaatit, mene Giganttiin, Poweriin, Verkkokauppa.comiin tai muuhun tietokoneliikeeseen ja tarkastele tulostimia henkilökohtaisesti. Jos työtilasi on erityisen pieni, huomioi tulostimen koko ja kuinka se liitetään järjestelmääsi.

Vinkkejä

Muista, että saat tukea paikallisista liikkeistä enemmän kuin nettikaupoista. Voi olla fiksua käydä juttelemassa tulostinhankinnasta mustekasettien täyttöihin ja tarvikekasettien myyntiin erikoistuneissa myymälöissä. Tällaiset kaupat tietävät hyvin mitkä mustekasetit ovat parhaiten yhteensopivia eri brändien tulostimissa ja osaavat myös selvittää mikä malli tai mustekasetti tulee halvimmaksi pitkässä juoksussa.

Tarkista tuleeko tulostimen mukana mustekasetteja, erityisesti jos ostat Torista tai Huuto.netistä.

Yleisimmät tulostinmerkit Suomessa ovat HP, Brother, Canon, Samsung, Lexmark, Xerox, Epson ja OKI. Harvinaisempien merkkien kasetteja voi olla todella vaikeaa löytää.

Tässä vielä hyvä englanninkielinen video aiheeseen liittyen:

 

Miten Ostaa ja Valita Uusi Tulostin?

Tulostimen ostaminen ei ole koskaan helppoa. Näin ostat sinulle parhaiten sopivan tulostimen!

1.Kirjoita lista tulostintarpeistasi.

Tarvitsetko tulostinta pelkästään tulostamiseen? Tarvitsetko sähköisiä kopioita papereistasi? Faksaatko vielä paljon asiakirjoja? Tarvitseeko sinun tulostaa kopioita asiakirjoistasi?

Sisäistä vaatimuksesi ja tarpeesi tulostimen suhteen. Jos tulostat vain asiakirjoja, hanki mustavalkotulostin. Jos tulostat asiakirjoja värikuvilla tai nettisivuja, kannattaa hankkia väritulostin. Haluatko kopioida asiakirjoja? Silloin tarvitset väritulostimen kopiointiominaisuudella. Mikäli faksaat paljon, tarvitset väritulostimen kopioinnilla ja faksilla. Normaalisti, jos ostat väritulostimen kopioinnilla ja faksilla, saat mukana skannerin. Mikäli tarvitset kaiken tämän, hanki monitoimiväritulostin.

2. Huomioi, että tulostimia on kahta pääasiallista tyyppiä: Laser- ja mustesuihkutulostimia.

Tässä on hieman tulostimien eroja:

 • Lasertulostimilla tulostaminen on halvempaa, erityisesti jos tulostimeen on saatavilla kolmannen osapuolen valmistamia  tarvikelaservärikasetteja.
 • Hyvät lasertulostimet maksavat useamman kasetin hinnan verran. Joten jos tulostat vain muutaman sivun kuukaudessa, saatat päätyä vaihtamaan tulostimen ennen kuin tulostat kasetin tyhjäksi.
 • Lasertulostimet tulostavat yleensä nopeammin ja niitä suositellaan raskaaseen tulostamiseen,  vähän niin kuin suurissa toimistoissakin. Niillä tulostusjälki on parempaa, mutta valokuvalaatu on huonompi kuin mustetulostimella.
 • Mustetulostimet käyttävät vähemmän sähköä kuin lasertulostimet. Muste, toisin kuin laserväri, voi liueta paperista tuoreesta tulosteesta tai tulosteen kastuessa.
 • Mustesuihkutulostimet ovat hyviä valokuvien tulostamiseen ja monesti tulostimessa on muistikortinlukija, jolloin voit tulostaa suoraan digitaalikamerasta.

3. Lue tuotekuvauksia tulostimista.

Jos haluat tulostaa kokonaisia verkkosivuja tai neliväriasiakirjoja, tarvitset tulostimen vähintään kahdella mustekasetilla tai neljällä laserkasetilla. Mikäli tulostat todella paljon kuvia, saattaa olla järkevämpää hankkia 4-5 kasetin mustetulostin tai nelikasettinen lasertulostin. Täydellisiä valokuvia varten tarvitset seitsemän-kasettisen mustesuihkutulostimen. Lasertulostimen resoluutio ei ole käytännössä koskaan yhtä hyvä kuin mustesuihkutulostimessa.

4. Muista, että lasertulostimet ovat paljon isompia.

Onko sinulla tilaa rajallisesti? Sitten ainoa vaihtoehto on mustetulostin, sillä lasertulostimet ovat useimmiten erittäin kookkaita. Vain mustavalkolasertulostimet ilman skannereita ja muita lisävaruisteita ovat pieneen tilaan sopivia.

5. Ota huomioon halvemman musteen saatavuus tulostimeesi

Älä katso pelkästään alkuperäisen mustekasetin hintaa. Hinta saattaa näin nousta liikaa. Katso verkosta tulostimeen sopivien kasettien saatavuus. Vastoin valmistajien väitteitä, uudelleent täytettyjen tai tarvikemustekasettien käyttö ei mitätöi takuuta. Arvioi tulostetun sivun hinta mahdollisimman tarkasti! Jos kasetista saa 300 tulostetta ja kasettien hinta on 30 Eur / kpl, keskimääräinen sivun hinta on 10 senttiä, ja jos tulostat 200 tulostetta kuukaudessa, tulee kuukausihinnaksi 20 Euroa. Sivuhinta on mahdollista saada 1-2 senttiin per sivu. Kannattaa kysellä mustekasetteihin erikoistuneista liikkeistä tarkemmin mikä tulostin olisi hyvä tämän hintatason saavuttamiseksi.

6. Huomio resoluutio (pisteet per tuuma).

Tämä on yksinkertainen tapa verrata kuvanlaatua. Perusresoluutio lasertulostimille on 600 dpi ja mustetulostimille 720 dpi.

7. Tarkista paperityyppi ja kokovaihtoehdot tulostimelle.

Jos tarvitset paksumpaa paperia, kiiltopaperia, pienempää tai isompaa paperia, tai haluat tulostaa molemmille puolille, varmista, että tulostin pystyy tulostamaan haluamiasi paperityyppejä ja -kokoja, mitä haluat käyttää.

8. Tarkista ajurit ja käyttöjärjestelmät

Ennen tulostimen ostamista tarkista tulostinvalmistajan verkkosivut (esim. Epson.com) varmistaaksesi saatko uusimmat ajuripäivitykset ja ylipäätänsä ajurit käyttöjärjestelmällesi.

9. Mieti tarvitsetko muita ominaisuuksia tulostimelta.

Mistä tahansa tulostinkategoriasta löytyy vaihtoehtona All in one – (kaikki yhdessä, AIO) tai monitoimitulostin (multifunction, MFP). Näissä AIO/MFP-tulostimissa on myös muita lisätoimintoja kuten tulostin, skanneri, kopiokone ja faksi.

10. Mihin tarkoitukseen tulostin tulee?

Käytetäänkö sitä esimerkiksi isossa talossa, missä on useampia käyttäjiä samalle tulostimelle? Harkitse tulostinta verkkoyhteyksillä (tarvitset reitittimen/langattoman verkon tähän). Verkkotulostin voidaan yhdistää kaikkiin verkossa oleviin tietokoneisiin. Kunhan tulostimen internetsignaali on päällä, voit tulostaa langattomasti. Asentaminen on myös paljon helpompaa, sillä tulostinta ei tarvitse yhdistää tietokoneeseen USB-väylään.

Muista myös nämä neuvot ja niksit:

Joskus halvan valmistajan erittäin hyvä malli saattaa maksaa vähemmän kuin hyvän valmistajan aloittelijamalli. Pyri välttämään halvimpia valmistajia ja tulostimia. Muista, että jos ostat halvan valmistajan tulostimen, se saattaa rikkoutua 3 vuodessa, mutta hyvä tulostin voi kestää tuon ajan moninkertaisesti.

Lasertulostimella tulostetut sivut saattavat olla lämpimiä tullessaan ulos. Älä laske sivua suoraan kädellesi tulostimesta, sillä saatat polttaa kätesi.

 

7 Tapaa Kierrättää Mustekasetteja

Joka vuosi roskiin heitetään miljoonia laserväri- ja mustekasetteja, jotka päätyvät polttouuneihin tai kaatopaikoille. Kasettien kierrättäminen on helppoa, tuottavaa ja ympäristöllisesti hyödyllistä. Monia kasetteja voidaan käyttää jopa kuusi kertaa – puhdistamalla, täyttämällä ja myymällä ne kuluttajille pienempään hintaan kuin alkuperäisen valmistajan uusia kasetteja. Kierrätetyt kasetit tuottavat yhtä hyvälaatuista tulostusjälkeä kuin uudet kasetit.

1. Kierrätä mustekasetit paikallisesti

Soita toimistotarvikekauppaan tai mihin tahansa liikkeeseen joka myy elektroniikkaa. Jos muistat, mistä ostit mustekasetin alunperin, soita heille ja kysy tyhjien kasettien palauttamisesta. Monet yritykset kierrättävät kasetteja. Mustekasetteja ei saa eikä tarvitse heittää sekajätteeseen!

2. Selvitä saatko mustekaseteista hyvityksen

Monet suuret liikkeet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta pieneen hyvitykseen kun he tuovat tyhjiä mustekasetteja takaisin. Yleensä siis voit saada muutaman euron tyhjästä kasetista kun ostat tilalle uuden mustekasetin. Kaupoilla saattaa kuitenkin olla yrityskohtaisia rajoituksia, siinä kuinka monta kasettia voidaan ottaa kerralla vaihdossa tai minkä valmistajan kasetteja otetaan vastaan.

3. Soita paikalliseen kierrätyskeskukseen

Paikalliset kierrätyskeskukset saattavat vastaanottaa muste- ja laservärikasetteja. Soita kierrätyskeskukseen etukäteen tai tarkasta verkkosivuilta heidän käytännöt. Kierrättäminen paikallisten kierrätyskeskusten kautta on helppo ja kätevä tapa kierrättää muste- ja laservärikasetteja.

Ennen kuin viet mustekasetit kierrätettäväksi, kannattaa aina tarkistaa miten kasetit tulisi pakata ennen niiden toimitusta myymälöihin tai kierrätyskeskuksiin.

4. Etsi netistä kauppoja, jotka maksavat mustekaseteista käteistä rahaa

Monet verkkokaupat listaavat ostohintansa netissä. Jos olet samaa mieltä hinnoista, voit lähettää heille sähköpostia kertoa mitä mustekasetteja sinulta löytyy.

Jos ostaja on kiinnostunut ko. mustekaseteista, saat ohjeet niiden toimitusta ja pakkaamista varten.

5. Käytä vanhat muste- ja laserkasetit uudelleen

Voit kierrättää kasetteja täyttämällä mustekasetit itse. Monet erikoisliikkeet täyttävät vanhoja kasetteja halvalla jos et halua tehdä sitä itse. Tämä on yleensä paljon halvempaa kuin uusien mustekasettien ostaminen ja pienentää hiilijalanjälkeäsi.

6. Käytä vähemmän mustetta ja paperia

Yleisestikin on hyvä käyttää vähemmän mustetta ja paperia. Tällä pienennät jätteen muodostumista ja kasettisi kestävät pitempään. Lue dokumenttisi mieluummin näytöltä. Kun mahdollista, täytä lomakkeet netissä. Käytä sähköisiä lippuja matkustaessa ja säilytä matkasuunnitelmat puhelimessa paperin sijaan.

7. Osta uudelleen täytettyjä kasetteja

Voit ostaa netistä uudelleen täytettyjä muste- ja laservärikasetteja. Monet ihmiset ostavat mielummin kierrätettyjä kasetteja vähentääkseen jätettä ja siksi että ovat useasti paljon halvempia.

 

Mustekasettien Täyttäminen ja Täyttösarjojen käyttö

Mustekasettien täyttösarja on lajitelma työkaluja ja tietty määrä mustetta mustekasettien täyttöä varten. Erikoistyökalut ja musteen määrä riippuu siitä, mihin kasettiin sarja on suunniteltu. Täyttösarjan tarkoituksena on täyttää mustekasetti edullisempana vaihtoehtona uuden kasetin ostamiselle.

 1. Täyttösarjan sisältö
 2. Mustekasetin täyttämisprosessi
 3. Valmistajien suunnittelemat järjestelmät mustekasettien täytön estämiseksi
 4. Edut ja haitat

1. Mustekasettien täyttösarjan sisältö

Tyypillisesti mustekasettien täyttösarjaan kuuluu kasettiteline, mustepulloja, neuloja ja työkaluja. Sarjan mukana tulevat työkalut saattavat vaihdella valmistajan ja kasettityypin mukaan. Jotkut työkalut löytyvät kaikista sarjoista, koska niitä tarvitaan mustekasettien täyttämiseen, mutta muut, kuten kasettiteline tai neula ilman poistamiseen kasetista ovat mukana täyttösarjasta riippuen.

Yleisimmät mustekasettien täyttösarjat sisältävät jompia kumpia: mustepulloja mustalla musteella tai värimustepulloja: syaani, magenta ja keltainen, värimustekasettia varten, tai valokuvatulostamista varten valokuvasyaania, valokuvamagentaa ja valokuvakeltaista, tai yhdistelmä näitä kaikkia.

2. Mustekasetin täyttämisprosessi

Täyttöprosessiin liittyy yleensä seuraavat vaiheet:

Musteen ruiskuttaminen:

Riippuen mustekasetin tyypistä, muste joko ruiskutetaan ruiskulla kasetin päältä tai suoraan mustekammioon, kun kasetin kansi on avattu. Muste voidaan ruiskuttaa suoraan pullosta (neulakärjellä) tai mustetäytteisellä ruiskulla. Ruisku pitää asettaa kasettiin varovasti, ettei aiheuta vahinkoa, täytä liikaa tai sotke mustetta muihin säiliöihin. Värikasettien etiketissä saattaa olla kolme väripistettä jotka kuvaavat vastaavia säiliöiden värejä.

Joissakin täyttösarjoissa viimeinen vaihe on ilman tyhjentäminen kasetista jolla palautetaan muste-neste -tasapaino, joka oli mustekasetin sisällä ennen sen täyttämistä.

Mustekasetin asentaminen ja käyttäminen:

Kun kasetti on täytetty, kansi suljetaan (jos tarvetta) ja mustekasetti voidaan asentaa tulostimeen. Kasetista ulos tuleva ylimääräinen muste kirjoituspäästä voidaan pyyhkiä tai imeyttää paperille (muutaman minuutin). Joissain kaseteissa ongelmana on musteen pääsy kasetin pohjaan (erityisesti värikaseteissa) ja se pitää pakottaa kasetin pohjaan joko imemällä kirjoituspäästä tai paineella kasetin yläpuolelta. Tulostimen puhdistusohjelmaa saatetaan joutua käyttämään, jos ylijäämämustetta on jäänyt täyttämisprosessista. Vinkki ensikertalaiselle: kasettien kapasiteetti joillain valmistajilla on erittäin paljon enemmän kuin se, millä määrällä uudet kasetit täytetään tehtaalla (pätee erityisesti värikasetteihin) ja tilaa musteelle saattaa olla 2-3 kertaa sen verran, mitä jotkut sarjat sisältävät.

Kirjoituspäiden puhdistaminen:

Joskus kirjoituspäät tukkeutuvat kuivuneesta musteesta. Värikaseteissa tyypillisesti yksi väreistä tukkeutuu kuivuneesta musteesta. Kuivunutta mustetta voi puhdistaa isopropyylialkoholilla ja vanupuikolla tai paperilla, jota pyyhitään 3-4 kertaa varovasti tulostuspäätä vasten. Toisena tapana on antaa kasetin olla kädenlämpöisessä vesilasissa yön yli (käytä akkuvettä!). Akkuvettä tarvitaan noin 1-1,5cm lasin pohjalle.

3. Valmistajien suunnittelemat järjestelmät mustekasettien täytön estämiseksi

Epson-mustekasetin sirun nollaus käyttämällä resetointityökalua

Monet tulostinvalmistajat laittavat mustekasetteihinsa mikrosirun ja/tai antureita, jotka estävät täyttämisen. Nämä mikrosirut saattavat myös toimia kopiointisuojana, joten tulostin ei toimi muiden valmistajien kasettien kanssa. Joissain tapauksissa täyttämisprosessiin liittyy täyttämisen estojärjestelmän ohittaminen. (Täyttöohjeet, sirun resetoija tai autoresetsiru [resetoituu aina, kun tulostin käynnistetään] eri kasettimalleille, ja muita vastaavia työkaluja on saatavilla internetistä).

Mustekasettien aikakoodaus

Suurempien tuottojen toivossa jotkut valmistajat asentavat mustekasetteihin aikasirun, joka lopettaa kasetin toiminnan tietyn ajan tai tietyn sivumäärän jälkeen, näyttäen viestin että mustekasetti on tyhjentynyt, vaikka se saattaisi olla melkein täysi. Käyttäjä ei siis voi ostaa kerralla useita kasetteja ja säilyttää niitä pitkää aikaa, vaan niitä pitää säännöllisesti ostaa uusia.

Tulostimien ja mustekasettien aluekoodaus

Valuuttavaihtelujen vuoksi jotkut tulostinvalmistajat (mm. Canon, Epson, HP, Lexmark, Xerox) asentavat tulostimiin ja kasetteihin aluekoodauksen – samantapaisen kuin DVD-levyissä. Kuluttajat voivat käyttää tulostimia ja mustekasetteja vain omalla alueella eivätkä voi maahantuoda halvempia mustekasetteja toiselta alueelta kuten esim. Aasiasta. Alue voidaan vaihtaa useaan kertaan, mutta sen jälkeen tulostimen alue lukitaan ja siihen voi asentaa kasetteja vain tietyltä alueelta. Usein aluevaihdos pitää tehdä valmistajan asiakaspalvelun kautta eikä käyttäjä itse voi sitä tehdä.

Kirjoituspään integrointi mustekasettiin

Jotkut valmistajat asentavat kirjoituspään kasetteihin tulostimen sijaan. Tämä tekee vaikeaksi ja jopa laittomaksi (patenttilait) muiden valmistajien valmistaa kasetteja. Myös mustekasettien täyttäminen (tulostinpään puhdistaminen ja anturien/sirujen resetoiminen mukaanlukien) tulee vaikeammaksi ja epäonnistuu useammin.

4. Edut ja haitat

Mustekasettien täyttösarjojen käytön päähyötynä on rahan säästäminen. Ympäristövaikutukset pienenee myös, sillä täyttöprosessi käyttää kasettia, joka muuten heitettäisiin pois yhden käytön jälkeen.

Suurimpana täyttämisen haittana pidetään sotkua. Monet käyttäjät välttävät täyttämistä aikaisempien kokemusten takia. Monet epäonnistuneet täytöt ovat olleet “universaaleja täyttösarjoja”, jotka suunnitellaan useimpien kasettien täytöille. Koska valmistajat käyttävät erilaisia musteita ja kasetit ovat suunniteltu erilaisiin täyttötapoihin, universaalit sarjat epäonnistuvat useimmin. Tällaisia sarjoja ei enää paljon löydy myynnistä, sillä täyttösarjat tehdään erikseen kaikille mustekaseteille ja siitä on tullut normi, mutta yleiskäsitys on vieläkin se, että sarjojen käyttö on sotkuista tai huonompilaatuista kuin uuden kasetin ostaminen.

Suurin syy täyttösarjojen vähenemiseen on erikoisliikkeiden nousu, mitkä täyttävät mustekasetteja. Samaan tapaan kuin autojen öljynvaihtoyritykset, autojen öljyjen vaihto on monimutkaistunut keskivertoautoilijalle, uudet mustekasetit ovat myös liian monimutkaisia tavallisen kuluttajan täytettäväksi.