7 Tapaa Kierrättää Mustekasetteja

Joka vuosi roskiin heitetään miljoonia laserväri- ja mustekasetteja, jotka päätyvät polttouuneihin tai kaatopaikoille. Kasettien kierrättäminen on helppoa, tuottavaa ja ympäristöllisesti hyödyllistä. Monia kasetteja voidaan käyttää jopa kuusi kertaa – puhdistamalla, täyttämällä ja myymällä ne kuluttajille pienempään hintaan kuin alkuperäisen valmistajan uusia kasetteja. Kierrätetyt kasetit tuottavat yhtä hyvälaatuista tulostusjälkeä kuin uudet kasetit.

1. Kierrätä mustekasetit paikallisesti

Soita toimistotarvikekauppaan tai mihin tahansa liikkeeseen joka myy elektroniikkaa. Jos muistat, mistä ostit mustekasetin alunperin, soita heille ja kysy tyhjien kasettien palauttamisesta. Monet yritykset kierrättävät kasetteja. Mustekasetteja ei saa eikä tarvitse heittää sekajätteeseen!

2. Selvitä saatko mustekaseteista hyvityksen

Monet suuret liikkeet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta pieneen hyvitykseen kun he tuovat tyhjiä mustekasetteja takaisin. Yleensä siis voit saada muutaman euron tyhjästä kasetista kun ostat tilalle uuden mustekasetin. Kaupoilla saattaa kuitenkin olla yrityskohtaisia rajoituksia, siinä kuinka monta kasettia voidaan ottaa kerralla vaihdossa tai minkä valmistajan kasetteja otetaan vastaan.

3. Soita paikalliseen kierrätyskeskukseen

Paikalliset kierrätyskeskukset saattavat vastaanottaa muste- ja laservärikasetteja. Soita kierrätyskeskukseen etukäteen tai tarkasta verkkosivuilta heidän käytännöt. Kierrättäminen paikallisten kierrätyskeskusten kautta on helppo ja kätevä tapa kierrättää muste- ja laservärikasetteja.Ennen kuin viet mustekasetit kierrätettäväksi, kannattaa aina tarkistaa miten kasetit tulisi pakata ennen niiden toimitusta myymälöihin tai kierrätyskeskuksiin.

4. Etsi netistä kauppoja, jotka maksavat mustekaseteista käteistä rahaa

Monet verkkokaupat listaavat ostohintansa netissä. Jos olet samaa mieltä hinnoista, voit lähettää heille sähköpostia kertoa mitä mustekasetteja sinulta löytyy.Jos ostaja on kiinnostunut ko. mustekaseteista, saat ohjeet niiden toimitusta ja pakkaamista varten.

5. Käytä vanhat muste- ja laserkasetit uudelleen

Voit kierrättää kasetteja täyttämällä mustekasetit itse. Monet erikoisliikkeet täyttävät vanhoja kasetteja halvalla jos et halua tehdä sitä itse. Tämä on yleensä paljon halvempaa kuin uusien mustekasettien ostaminen ja pienentää hiilijalanjälkeäsi.

6. Käytä vähemmän mustetta ja paperia

Yleisestikin on hyvä käyttää vähemmän mustetta ja paperia. Tällä pienennät jätteen muodostumista ja kasettisi kestävät pitempään. Lue dokumenttisi mieluummin näytöltä. Kun mahdollista, täytä lomakkeet netissä. Käytä sähköisiä lippuja matkustaessa ja säilytä matkasuunnitelmat puhelimessa paperin sijaan.

7. Osta uudelleen täytettyjä kasetteja

Voit ostaa netistä uudelleen täytettyjä muste- ja laservärikasetteja. Monet ihmiset ostavat mielummin kierrätettyjä kasetteja vähentääkseen jätettä ja siksi että ovat useasti paljon halvempia. 

Vastaa